Szanowni Państwo,
Ślub i Wesele jest magiczną chwilą dla każdego, zarówno dla Państwa Młodych, dla Rodziców jak i wszystkich Gości. Jest to czas jedyny i niepowtarzalny w swoim rodzaju, dlatego też chcielibyśmy zadowolić Państwa w najmniejszym szczególe i sprawić by ten dzień był zapamiętany przez wszystkich.


Każde menu jest dopasowane więc do wymagań i Państwa potrzeb, istnieje także możliwość modyfikacji zestawów weselnych i dokonywania wszelkich innych zmian. Kolorystyka na stołach jest także dobierana do upodobań Klienta.
PRZYKŁADOWE MENU WESELNE
ZESTAW I
- lampka szampana na powitalny toast – szampan dostarczony przez Państwa Młodych.
OWOCE
- mix owoców sezonowych.
SŁODYCZE
- cukierki mix.
NAPOJE
- soki, woda mineralna – 0,5 l/osobę
- herbata, kawa ze śmietanką (bez ograniczeń).
OBIAD WESELNY:
ZUPA
- rosół z makaronem.
DANIE GŁÓWNE:
- patera mięs (2 porcje na osobę do wyboru) – rolada wieprzowa; udko z chrupiącą skórką pieczone w piekarniku; pieczeń z szynki; kotlet schabowy w migdałach; zawijaniec drobiowy z szynką, serem i brokułami; karczek w ziołach prowansalskich,
- kluski ciemne,
- kluski jasne,
- kapusta biała,
- kapusta czerwona,
- ziemniaki na życzenie.
CIASTO:
- makowiec drożdżowy, serniczek z rodzynkami, ciasto drożdżowe ze śliwkami, jabłecznik i inne,
- tort weselny śmietankowy lub inny (na życzenie klienta) z petardą tortową.
ZIMNA PŁYTA (10 potraw do wyboru):
- półmiski z wędliną (szynka, polędwica, salami, inne),
- jajko w szynce w delikatnej galarecie,
- dorsz w zalewie octowej,
- ryba po grecku,
- deski serów,
- trufle serowe,
- sałatka jarzynowa,
- pomidorki pod serową pierzynką,
- tymbaliki z kurczaka,
- śledzie – mix różnych rodzajów,
- indyk w maladze,
- roladki szynkowe z nadzieniem jajeczno-chrzanowym,
- roladki serowe z farszem z tuńczyka lub z farszem paprykowym,
- kruche babeczki w nadzieniem łososiowo – twarogowym,
- sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami,
- pieczarki faszerowane szpinakiem z sosem tatarskim,
- sałatka gyros,
- sałatka selerowa z ananasem i serem,
- sałatka hawajska,
- sałatka wiejska,
- masło i pieczywo.
I CIEPŁA KOLACJA:
- devolay (bądź inny rodzaj mięsa na życzenie), łódki ziemniaczane i surówka.
DESER II:
- lody z bitą śmietaną i polewą.
II CIEPŁA KOLACJA:
- żurek z jajkiem i kiełbasą lub zupa gulaszowa,
III CIEPŁA KOLACJA:
- frankfurterki
PRZYKŁADOWE MENU WESELNE
ZESTAW II
- lampka szampana na powitalny toast – szampan dostarczony przez Państwa Młodych
OWOCE
- mix owoców sezonowych.
SŁODYCZE
- cukierki mix.
NAPOJE
- herbata, kawa ze śmietanką (bez ograniczeń),
- soki, woda mineralna – 0,5 l/osobę.
OBIAD:
ZUPA
- rosół z makaronem.
DANIE GŁÓWNE:
- patera mięs (2 rodzaje mięsa na osobę) – rolada śląska, devolay, schab po sztygarsku, rolada z indyka z pieczarkami, pieczeń wieprzowa, kaczka pieczona z jabłkami, kieszonki drobiowe z mozzarellą i szpinakiem, żeberka w miodzie,
- kluski ciemne,
- kluski jasne,
- kapusta biała,
- kapusta czerwona,
- ziemniaki na życzenie.
DESER I:
- rafaello lub tiramisu
CIASTO:
- makowiec drożdżowy, serniczek z rodzynkami, ciasto drożdżowe ze śliwkami, jabłecznik i inne,
- tort weselny śmietankowy lub inny (na życzenie klienta) z petardą tortową.
ZIMNA PŁYTA (12 potraw do wyboru):
- półmiski mięs pieczonych i faszerowanych (6 rodzajów),
- półmiski z wędliną (szynka, polędwica, salami, inne),
- tymbaliki z drobiu,
- deski serów,
- kruche babeczki w nadzieniem łososiowo – twarogowym,
- ryba po grecku,
- sałatka włoska z tuńczykiem,
- jajko w szynce,
- sałatka jarzynowa,
- pomidorki pod serową pierzynką,
- indyk w maladze,
- schab po sztygarsku,
- roladki szynkowe z nadzieniem jajeczno-chrzanowym,
- roladki serowe z farszem z tuńczyka,
- sałatka brokułowa, z fetą i prażonymi migdałami,
- śledzie – mix różnych rodzajów,
- pieczarki faszerowane szpinakiem z sosem tatarskim,
- sałatka gyros,
- sałatka tortellini,
- sałatka selerowa z ananasem,
- sałatka z selera naciowego z orzechami,
- masło i pieczywo.
I CIEPŁA KOLACJA:
- łosoś pieczony z mixem sałat i ziemniaczkami z pieca lub szaszłyk drobiowo-warzywny z ryżem lub żeberka z miodem, kopytkami i kapustą zasmażaną.
DESER II:
- deser lodowy z bitą śmietaną i polewą.
II CIEPŁA KOLACJA:
- filet z kurczaka pieczony w boczku z sosem myśliwskim, ziemniaczki pieczone, zestaw surówek sezonowych.
III CIEPŁA KOLACJA:
- bogracz lub strogonow lub barszcz z krokietem.
OFERUJEMY PONADTO :
- ceremoniał powitania Nowożeńców chlebem i solą
- brak opłat za menu dla małych smakoszy do pierwszego roku życia a dla nieco starszych (do 7 go roku życia ) 50% ceny
- jedzenie, które zostanie po zakończeniu przyjęcia weselnego będzie do Państwa dyspozycji
Za dodatkową opłatą możemy zaproponować do każdego menu weselnego:
- stół wiejski,
- prosię pieczone faszerowane,
- fontannę czekoladową,
- bez ograniczeń napoje gazowane, wodę i soki.
SŁUŻYMY PAŃSTWU POMOCĄ:
- w przygotowaniu układu stołów, kart menu, wizytówek, wyjątkowej dekoracji kwiatowej (wystrój sali, holu, wejścia) – możemy polecić firmy florystyczne
- w doborze odpowiedniej oprawy muzycznej, fotografa, kamerzysty
- w zorganizowaniu pokazu barmańskiego lub kapeli góralskiej.

Dołożymy wszelkich starań, aby ten dzień był najpiękniejszym i niezapomnianym w Waszym życiu.