Restauracja Feniks

Rezerwacja : 608 689 070

Wesela

Szanowni Państwo,

Ślub i Wesele jest magiczną chwilą dla każdego, zarówno dla Państwa Młodych, dla Rodziców jak i wszystkich Gości. Jest to czas jedyny i niepowtarzalny w swoim rodzaju, dlatego też chcielibyśmy zadowolić Państwa w najmniejszym szczególe i sprawić by ten dzień był zapamiętany przez wszystkich.

Każde menu jest dopasowane więc do wymagań i Państwa potrzeb, istnieje także możliwość modyfikacji zestawów weselnych i dokonywania wszelkich innych zmian. Kolorystyka na stołach jest także dobierana do upodobań Klienta.

 

PRZYKŁADOWE MENU WESELNE

 

ZESTAW I

178 zł od osoby

  • lampka szampana na powitalny toast – szampan dostarczony przez Państwa Młodych.

OWOCE

  • mix owoców sezonowych.

SŁODYCZE

  • mix cukierków.

NAPOJE

  • soki, woda mineralna – 0,5 l/osobę
  • herbata, kawa ze śmietanką (bez ograniczeń).

OBIAD WESELNY:

ZUPA

  • rosół z makaronem.

DANIE GŁÓWNE:

  • patera mięs (2 porcje na osobę do wyboru) – rolada wieprzowa, udko z chrupiącą skórką pieczone w piekarniku, biała pieczeń,
  • kluski ciemne,
  • kluski jasne,
  • kapusta biała,
  • kapusta czerwona,
  • ziemniaki na życzenie.

DESER I: 

  • galaretka z owocami, bitą śmietaną i pyłkiem czekoladowym

CIASTO: 

  • makowiec drożdżowy, serniczek z rodzynkami, ciasto drożdżowe ze śliwkami, jabłecznik i inne,
  • tort weselny śmietankowy z petardami (lub inny na życzenie klienta).

ZIMNA PŁYTA (14 potraw do wyboru):

  • półmiski z wędliną (szynka, polędwica, salami, inne),
  • ser żółty,
  • jajko w szynce w delikatnej galarecie,
  • śledź po japońsku,
  • ryba po grecku,
  • sałatka jarzynowa,
  • pomidorki pod serową pierzynką,
  • tymbaliki z kurczaka,
  • śledzie – różne rodzaje,
  • indyk w maladze,
  • roladki szynkowe z nadzieniem jajeczno-chrzanowym,
  • roladki serowe z farszem z tuńczyka,
  • łosoś w szparagach,
  • schab ze śliwką w auszpiku,
  • sałatka brokułowa,
  • pieczarki faszerowane szpinakiem z sosem tatarskim,
  • pomidorki, ogórek zielony, ogórek kiszony,
  • masło i pieczywo.

I CIEPŁA KOLACJA:

  • żurek z jajkiem i kiełbasą.

DESER II:

  • lody z bitą śmietaną i polewą.

II CIEPŁA KOLACJA:

  • devolay (bądź inny rodzaj mięsa na życzenie) ziemniaki i surówka.

III CIEPŁA KOLACJA:

  • frankfurterki

Menu ZESTAW I można pobrać stąd

 

PRZYKŁADOWE MENU WESELNE

 

ZESTAW II

205 zł od osoby

  • lampka szampana na powitalny toast – szampan dostarczony przez Państwa Młodych

OWOCE

  • mix owoców sezonowych.

SŁODYCZE

  • mix cukierków.

NAPOJE

  • herbata, kawa ze śmietanką (bez ograniczeń),
  • soki, woda mineralna  – 0,5 l/osobę.

OBIAD:

ZUPA

  • rosół z makaronem.

DANIE GŁÓWNE:

  • patera mięs (2 rodzaje mięsa na osobę) – rolada śląska, devolay, schab po sztygarsku, rolada z indyka z pieczarkami,  pieczeń wieprzowa, kaczka pieczona z jabłkami, kieszonki drobiowe z mozzarellą i szpinakiem,
  • kluski ciemne,
  • kluski jasne,
  • kapusta biała,
  • kapusta czerwona,
  • ziemniaki na życzenie.

DESER I:

  • rafaello lub tiramisu

CIASTO: 

  • makowiec drożdżowy, serniczek z rodzynkami, ciasto drożdżowe ze śliwkami, jabłecznik i inne,
  • tort weselny śmietankowy z petardami (lub inny na życzenie klienta).

ZIMNA PŁYTA (16 potraw do wyboru):

  • półmiski mięs pieczonych i faszerowanych (6 rodzajów),
  • półmiski z wędliną (szynka, polędwica, salami, inne),
  • tymbaliki z drobiu,
  • łosoś ze szparagami w sosie koperkowym,
  • ryba po grecku,
  • sałatka włoska z tuńczykiem,
  • deska serów,
  • jajko z kawiorem,
  • jajko w szynce,
  • śledź po japońsku,
  • sałatka jarzynowa,
  • pomidorki pod serową pierzynką,
  • indyk w maladze,
  • schab po sztygarsku,
  • roladki szynkowe z nadzieniem jajeczno-chrzanowym,
  • roladki serowe z farszem z tuńczyka,
  • sałatka brokułowa,
  • śledzie –  różne rodzaje,
  • pieczarki faszerowane szpinakiem z sosem tatarskim,
  • pomidorki, ogórek zielony, ogórek kiszony,
  • masło i pieczywo.

I CIEPŁA KOLACJA:

  • łosoś pieczony z włoską sałatą i pieczywem z pieca lub szaszłyk drobiowo-warzywny z ryżem lub żeberka z miodem, kopytkami i kapustą zasmażaną.

DESER II:

  • deser lodowy z bitą śmietaną i polewą.

II CIEPŁA KOLACJA:

  • filet z kurczaka pieczony w boczku z sosem myśliwskim, ziemniaczki pieczone, zestaw surówek sezonowych.

III CIEPŁA KOLACJA:

  • paprykarz wieprzowy z czerwoną fasolą i pieczarkami lub gulasz wołowy lub bogracz.

Menu ZESTAW II można pobrać stąd

OFERUJEMY PONADTO :

  • ceremoniał powitania Nowożeńców chlebem i solą
  • brak opłat za menu dla małych smakoszy do pierwszego roku życia a dla nieco starszych (do 7 go roku życia ) 50% ceny
  • jedzenie, które zostanie po zakończeniu przyjęcia weselnego będzie do Państwa dyspozycji

Za dodatkową opłatą możemy zaproponować do każdego menu weselnego:

  • stół wiejski,
  • prosię pieczone faszerowane,
  • fontannę czekoladową,
  • bez ograniczeń napoje gazowane, wodę i soki.

SŁUŻYMY PAŃSTWU POMOCĄ:

  • w przygotowaniu układu stołów, kart menu, wizytówek, wyjątkowej dekoracji kwiatowej (wystrój sali, holu, wejścia) – możemy polecić  firmy florystyczne
  • w doborze odpowiedniej oprawy muzycznej, fotografa, kamerzysty
  • w zorganizowaniu pokazu barmańskiego lub kapeli góralskiej.

Dołożymy wszelkich starań, aby ten dzień był  najpiękniejszym i niezapomnianym w Waszym życiu.